Olivia Podobea Avantajele fluctuației de personal - OliviaPodobea

Astăzi vreau să îți vorbesc despre fluctuația de personal. De cele mai multe ori acest aspect sperie foarte multe companii, însă puțini sunt cei care se gândesc la avantaje. Așadar, oprește-te câteva minute din ceea ce faci și citește, poate la final vei vedea partea plină a paharului.

Partea de HR este cea mai solicitată într-o companie în care exista o mare fluctuație de personal, însă pentru a putea evolua este necesar să identifici punctele pozitive ale orcărui aspect negativ și să le fructifici. De aceea, iți prezentăm avantajele schimbării frecvente ale personalului.

  • Angajații noi pot veni cu idei noi

Orice companie are nevoie de idei noi pentru a putea evolua, de aceea de cele mai multe ori se organizeaza brainstorminguri sau diverse alte activități pentru a descoperi noi direcții de dezvoltare. Pentru a valorifica personalul nou venit, poți ca în perioada de proba să organizezi sedințe săptămanale cu aceștia, în care să le asculți ideile și de ce nu să le valorifici. Pe langă faptul că te ajută la dezvoltare, în acest mod poți să cunosti mai bine persoana și să îți dai seama dacă ea se potrivește cu cultura ta organizațională, iar pe de altă parte angajatul o să se simtă mult mai util și se va integra mai ușor.

  • Personalul nou este mai deschis la schimbare

De cele mai multe ori atunci când vrei să faci o schimbare te vei lovi de reticența angajaților, deoarece este mult mai comod să faci o activitate pe care o cunoști și ieșirea din zona de confort iți poate da batai de cap. Nu la fel se întamplă si cu cei noi veniți în companie, deoarece aceștia sunt deja într-un mediu nou și îmbrațisează mult mai ușor schimbarea. Ei nu știu cum era înainte și sunt deja în exteriorul zonei de confort, asa că îti va fi mult mai ușor să faci modificările dorite în interorul companiei.

  • Costul cu salariile este mai mic

De cele mai multe ori un angajat nou venit acceptă un salariu mult mai mic decât unul care deja face parte din compania ta, deoarece acesta din urmă pune în balanță și experiența pe care deja o are in cadrul organizației. Pe când cel nou venit este conștient că se află la început și înainte de a cere un salariu mare, este necesar să își demonstreze abilitățile și punctele forte pe care le va aduce în cadrul companiei tale

  • Angajații noi sunt mult mai implicați în activitățile pe care au de făcut

În momentul în care intri într-o nouă companie ca angajat nou, primul lucru pe care îl faci este să încerci să te integrezi în echipa din care faci parte și să îți demonstrezi abilitățile. Pentru a putea face acest lucru, de cele mai multe ori un angajat nou se implică mult mai mult în activități și este mult mai dornic de muncă, iar acest lucru poate duce la creșterea productivități. Bineînteles că pe langă dorința de a demonstra ceea ce știe, angajatul nou venit nu se confruntă cu rutina pe care o simte o persoană care are ceva vechime în compania ta.

  • Îti poți imbogăți portofoliu de clienți

Dacă lucrezi în vânzări sau în orice alt domeniu în care este necesar să îți extinzi permanent portofoliu de clienți, angajații noi îți pot fi de ajutor mai ales dacă au lucrat până acum în aceeași sferă de activitate. Ei te pot ajuta să aduci noi clenti sau să devii mai cunoscut în sfera ta de activitate.

Acum că ai citit toate aceste înformații, mai crezi că fluctuația de personal este doar un lucru negativ? Mereu pentru a ne ușura activitatea, este bine să identificăm și partea plină a paharului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CONTACTOLIVIA PODOBEA
HAI SĂ NE CUNOAȘTEMMă găsești on-line
Află mereu informații și sfaturi utileAbonează-te la NEWSLETTER!

Copyright by OLIVIA PODOBEA. All rights reserved.

Made by Your Image

ro_RORO