Probabil că da.
Nu fi genul acela de HR manager.
Te invit să analizezi implicațiile și costurile tocmai din perspectiva cifrelor, ca un adevărat business partner.
În perioade de recesiune și/sau criză, cererea devine mai mică decât oferta potențială, prețurile cresc, puterea de cumpărare scade. Automat asta înseamnă pentru noi toți, companii antreprenoriale sau multinaționale, o cerere mai mică pentru produsele și serviciile noastre. Deci, încasări mai mici, deci profit mai mic.
Acesta e momentul când ne gândim la echipele noastre.
Câți din oamenii noștri sunt cu adevărat indispensabili pentru business?
În câți avem cu adevărat încredere că vor face față dificultăților alături de noi?
Când ai răspuns la aceaste întrebări, mergi mai departe cu raționamentul.
În perioade de recesiune și/sau criză, se reduce numărul de locuri de muncă disponibile. Ce spuneam, din păcate se dau oameni afară. Acest din păcate e discutabil, dar nu vreau să fiu chiar cinică.
Vei spune că asta pentru tine înseamnă că, dacă vei vrea să îți primenești echipa, să aduci profesioniști și mai buni, este o oportunitate. Vor fi mai mulți oameni decât până acum dispuși și interesați de joburile pe care tu le oferi și probabil că îi vei putea avea în firmă la salarii mult mai competitive pentru tine, angajatorul.
Ce faci însă cu cei cu adevărat indispensabili pentru business-ul tău? Cei pe care nu vrei să îi pierzi pentru că ai pierde cifră de afaceri și profit? Pentru că a-I inlocui pe EI ar costa compania mult prea mult?
Imaginează-ți că tai totul în perioada aceasta. Tai training, tai coaching, tai teambuilding, că doar abia ce ne reapucaserăm de ele…
Ce mesaj transmiți în companie oamenilor tăi cu privire la siguranța lor?
Unul de nesiguranță. Iar nesiguranța și sentimentul că ei nu contează nu va fi contracarat de faptul că e criză și nu se găsesc alte locuri de muncă.
Nu face ca toți ceilalți.
Nu face ca în criza trecută când poate ai tăiat bugetul de training și cu siguranță pe cel de marketing.
Fii diferit. De data asta.
Înoată contra curentului.
Investește în oamenii tăi. Crește standardele. Crește cerințele de la tine și de la ei.
Fă-o cu cap.
Dacă ai peste 50 de angajați, cu siguranță plătești fond de handicap, deci ai deja banii pentru a investi în oamenii tăi. De fapt, și în tine. Și tu ești unul dintre ei.
Ai curaj să ții piept top managementului când îți cere să tai trainingul. Pentru că tu ai buget.
E nevoie doar să faci un pas diferit de data asta.
Dacă ai nevoie de detalii despre cum să folosești fondul de handicap, scrie-mi și te sprijin cu toate detaliile. No strings attached.