Ești mereu unde trebuie să fii - OliviaPodobea

Eu sunt Mihaela, cea care învață să nu se încăpățâneze mai mult decât e cazul

Fie că privești lucrurile din punct de vedere al unui lider sau te afli în postura de angajat, sunt aproape sigură că deseori te-ai confruntat cu senzația că nu ai suficient timp să faci tot ceea ce îți dorești, că lucrurile nu se așează, sau că proiectele la care te gândești au un ritm greoi și parcă se încăputează să nu poată fi duse la capăt.

Deseori când traversăm o astfel de perioadă, în care parcă nimic nu se lega, mă încăpățânam să forțez lucrurile și toată situația era atât de obositoare încât mă copleșea. Apoi, încercând să schimb ceva în atitudinea mea față de astfel de momente, am decis să nu mai mă încăpățânez, ci mai degrabă să accept că atunci când lucrurile nu se leagă nu sunt pentru mine.

Știu, poate fi greu să privești lucrurile astfel, mai ales atunci când este vorba de un job pe care ți-l dorești din tot sufletul sau un proiect care ar putea să îți aducă venituri foarte mari.

Ca să înțelegi mai bine la ce mă refer, am să-ți povestesc o situație. Acum un an jumate am luat decizia de a mă muta dintr-un oraș în altul și de a-mi schimba jobul. Înainte de a face asta, simțeam că trebuie să să schimb ceva în viața mea, pentru că aveam o mulțime de nemulțumiri, intrasem într-o rutină ce nu îmi făcea bine  și îmi doream altceva.

La interviuri eram respinsă, nu știam foarte clar dacă vreau sau nu să schimb orașul sau când voi face asta și deseori eram tentată să insist la uși ce trebuiau să rămână închise. Până într-o zi când s a ivit oportunitate de a mă angaja într-o corporație în orașul natal – în care visam să mă reîntorc la bătrânețe, nicidecum la 32 de ani. Am acceptat (ce drept fără să stau prea mult pe gânduri). Lucrurile s-au legat atât de rapid încât într-o lună eram mutată în alt oraș, altă casă, cu un alt job și cu un cu totul alt mediu.

Atunci mi-am dat seama că atunci când lucrurile sunt menite pentru tine și când drumul tău e “pe acolo” totul se va întâmpla cu ușurință, fără că să insiști. Ce e drept, trebuie totuși să ai inițiativă, să încerci să te dezvolți, să cauți calea pentru a ajunge la ceea ce visezi, însă dacă simți că lucrurile nu se leagă și ceva nu e așa cum ar trebui să fie, schimbă drumul prin care ajungi la ceea ce tu îți dorești și nu uita:

 

Ești mereu acolo unde ar trebui să fii și asta e calea către visul tău, pentru că din orice experiență ai ce învăța.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CONTACTOLIVIA PODOBEA
HAI SĂ NE CUNOAȘTEMMă găsești on-line
Află mereu informații și sfaturi utileAbonează-te la NEWSLETTER!

Copyright by OLIVIA PODOBEA. All rights reserved.

Made by Your Image

ro_RORO