Vrei sa schimbi ceva in jurul tau, incepe cu tine - OliviaPodobea

Eu sunt Mihaela, cea care care de cele mai multe ori dă tot ce poate

Atunci când avem parte de situații negative atât pe plan profesional, cât și pe plan personal, de cele mai multe ori este mult mai ușor să căutăm vinovați sau cauze în jurul nostru decât să analizam propria persoană. Acest proces, chiar dacă pare dificil și uneori deranjant, ne poate ajuta și să ne gândim cum am putea îmbunătăți propria activitate sau comportamentul nostru față de anumite persoane pentru ca situațiile ce vor urma să fie mai bune.

Sună poate cliseic când spun că orice schimbare din jurul tău pornește de fapt de la tine, însă dacă tu devii din ce în ce mai bun și încerci să dai tot ceea ce poți, mai devreme sau mai târziu vei fi răsplătit, iar dacă asta nu se va întâmpla, vei putea dobândi mai multă încredere în tine pentru a merge mai departe pe drumul tău. Indiferent de rezultat beneficiile se vor vedea.

Chiar și când vine vorba de o relație dificilă cu un superior, ai putea începe să vezi cum stau lucrurile și de partea cealaltă a barcadei și să încerci să înțelegi de unde pornește atitudinea lui negativă, totuși fără a-l judeca. Cred că întregul proces te va ajuta să devii mai blândă și să nu mai iei totul personal, ci mai degrabă să îți dai seama că tu îți faci treaba bine și atitudinea acestuia este de fapt problema lui și nu a ta.

Schimbându-ți comportamentul față de el și având o atitudine mult mai calmă și mai obiectivă, în timp vei observa că și atitudinea persoanei respective se va schimba. Pentru că ce e drept nu te poți lupta un om care de fapt nu se luptă, ci la un moment dat ești tentat să pleci de pe ring și să renunți. Asta se va întâmpla și între cei care au o relație tensionată, persoana negativă va renunța să mai lupte, pentru că va fi deranjat de atitudinea ta mult prea liniștită, iar tu nu îți vei mai consuma energia pe o situație care de fapt nu ține de tine.

Acum nu spun că toate persoanele își schimbă comportamentul și se modelează după cum noi ne dorim, însă de cele mai multe ori modificările se întâmplă. Față de acele situații sau persoane ce nu pot fi schimbate este bine să păstrezi o distanță, să faci tot ce ține de tine ca lucrurile să fie mai bune și pentru a te simți mulțumită și să accepți că în rest nu poți schimba nimic, poți doar să te detașezi și să diminuezi controlul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CONTACTOLIVIA PODOBEA
HAI SĂ NE CUNOAȘTEMMă găsești on-line
Află mereu informații și sfaturi utileAbonează-te la NEWSLETTER!

Copyright by OLIVIA PODOBEA. All rights reserved.

Made by Your Image

ro_RORO