Schimbarile vin pas cu pas – da-ti timp! - OliviaPodobea

Eu sunt Mihaela, de cele mai multe ori cel mai aspru critic al meu 

 Recunosc, răbdarea nu este punctul meu forte și nu știu dacă vreodată a fost. Mi s-a dovedit acest lucru încă o dată săptămâna trecută când m-am întors din concediu și zborul a fost decalat cu vreo cinci ore. Bateria la telefon trebuia consumată cu chibzuință, deci era exclusă folosirea internetului și tot ce trebuia să fac era să am răbdare.  

Sincer îți spun, a fost o adevărată provocare, iar în mintea mea au venit în cap primele mele luni ca angajat în cadrul unei corporații. Au fost chinuitoare și nu pentru că era foarte multă informație sau că mi se cerea prea mult, ci pentru că eu nu aveam răbdare cu mine. Îmi doream să asimilez tot ceea ce învățam într-un mod foarte rapid și de cele mai multe ori mă comparam cu persoane care aveau ani în spate pe poziția respectivă. 

 Ajunsesem la un moment dat în care mi-am dat seama că ori schimb stilul și încetez să mă auto sabotez, ori plec. Cea de-a doua variantă nu era tocmai bună, așa că am început să accept și să învăț că schimbările vin pas cu pas. Am încetat să mă mai compar și am încercat mereu să fiu o variantă mai bună și să mă mândresc cu fiecare evoluție fie ea cât de mică, Iar acum, după un an, în cadrul acestei corporații pot să zic că mi-am dat seama cât de mult am evoluat.  

Sunt mult mai stăpână pe situație, dar atunci când apar elemente noi îmi dau timp să le învăț. Chiar dacă poate eu am nevoie de mai multă vreme decât cei din jurul meu, nu mă judec pentru asta. S-au dat multe lupte în interiorul meu ca să ajung în punctul ăsta și recunosc, eu am fost cel mai aspru critic al meu. Schimbările au venit pas cu pas, uneori a fost nevoie de foarte multe disciplină ca să pot să asimilez schimbarea și alteori a fost nevoie înlocuirea cuvintelor critice cu  unele mult mai blânde.  

Deci, tot ce pot să spun este că atunci când schimbi mediul profesional,  nu aștepta să se întâmple o magie, ci bucură-te de fiecare mic pas pe care îl faci și încearcă să mai fii mai bună cu fiecare zi care trece, iar dacă asta nu îți iese zilnic, evită să te critici.  

Amintindu-mi toată această perioadă, șederea mea în aeroport a fost mult mai plăcută pentru că mi-am amintit  cum este să ai răbdare și am început să mă bucur de apusul ce se zărea pe fereastra de la poarta îmbarcării. 

Tu ai răbdare cu tine sau cu membrii echipei tale? 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CONTACTOLIVIA PODOBEA
HAI SĂ NE CUNOAȘTEMMă găsești on-line
Află mereu informații și sfaturi utileAbonează-te la NEWSLETTER!

Copyright by OLIVIA PODOBEA. All rights reserved.

Made by Your Image

ro_RORO