Focus grup sau cum singur e mai greu

Singur e mai greu. Oricând.

Nu căuta doar singur. Citește mai departe ca să vezi o metodă simplă despre cum să obții idei valoroase pentru o provocare din business-ul tău, de la locul tău de muncă sau chiar din viața ta personală.

Metoda se numește focus grup. Am auzit și alte denumiri, dar eu așa o folosesc, așa o promovez. În plus, eu i-am mai spus, pentru mine, oamenii mei de suflet:)

 

Cum se întâmplă:

1. Ai o provocare. Un gând. O idee, o problemă la care pare că nu mai găsești soluții.

2. Alege 3 – 5 persoane în care ai încredere și care, ideal, nu vin din același domeniu ca și tine. Dar cel mai important e să ai încredere în ele. Pentru că le vei spune ceva important pentru tine. Nu trebuie să fie mereu aceiași oameni.

3. Invită-i să vină alături de tine într-o întâlnire cu o durată fixă – nu mai mult de oră. Dar nu depăși durata pe care o anunți. Dacă îi inviți prin telefon, evită să le spui subiectul discuției la telefon.

4. Tu gestionezi discuția. Tu prezinți problema și tu le spui ce cauți – idei, soluții, o analiză SWOT sau nu, tu decizi.

5. Spune-le să nu se întrerupă unul pe altul pentru că nu e o conversație. E brainstorming, culegere de idei și în această etapă toate sunt bune!

6. Notează toate ideile. Tu vei decide care rămân viabile sau care nu, dar scopul tehnicii este să generezi idei la care nu te-ai fi gândit singură(a).

7. Diferența între esența focus grupului și cea a brainstormingului este ca și tu să fii disponibil să faci același lucru pentru ei. Sau pentru alții.

 

Singur e mai greu. Oricând.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CONTACTOLIVIA PODOBEA
HAI SĂ NE CUNOAȘTEMMă găsești on-line
Află mereu informații și sfaturi utileAbonează-te la NEWSLETTER!

Copyright by OLIVIA PODOBEA. All rights reserved.

Made by Your Image

ro_RORO