Olivia Podobea Regula lui 7 - OliviaPodobea

În numeroasele traininguri și coachinguri pe care eu le desfășor, întâlnesc o mulțime de manageri care sunt atât de absorbiți de munca pe care o fac și datorită experienței sunt atât de convinși că știu pas cu pas activitatea pe care o fac. 

Cu toate acestea, în momentul în care se ivește o problemă, totul se blochează. Am stat și m-am gândit care sunt motivele pentru care se întâmplă asta și cum îi pot sprijini, astfel încât rezolvarea problemei să fie mai rapidă.

Prima opțiune pe care o prezint este să discuți cu cei din echipă despre situație, chiar dacă aceștia nu știu cu exactitate activitatea pe care tu ca manager o desfășori. Încearcă să explici problema pe înțelesul tuturor și ascultă-le soluțiile. 

Știu, va fi o provocare, în primul rând pentru că trebuie să explici în alt mod situația și în al doilea rând pentru că poate fi considerat un moment de slăbiciune față de cei din echipa ta. Dar, la final, o să vezi că blocajul nu va mai dura atât, pentru că ai o mulțime de idei de la persoane care nu sunt implicate în mod direct în acest impas și pot vedea situația din exterior.

Ai curaj să faci acest exercițiu și vei vedea că se va închega și mai bine echipa, pentru că fiecare va simți că este util și în alt rol decât cel pe care îl desfășoară zilnic, și vor înțelege mult mai bine prin ce treci ca manager.

O altă opțiune pe care o aplic și eu atât în activitatea mea de antreprenoriat, cât și în viața de zi cu zi este Regula celor 7. Aceasta presupune că atunci când ai o problema să te îndrepți în primul rând către persoana pe care o consideri tu potrivită pentru a te ajuta.

Dacă aceasta nu știe, roag-o să îți recomande pe cineva pentru rezolvarea blocajului. În cazul în care nici a doua persoana nu știe răspunsul la problema ta, cere-i o recomandare. Făcând acest proces de 7 ori, în 90% din cazuri vei găsi și rezolvarea problemei.

Această regulă, pe lângă faptul că te ajută să scapi de situația care te frământă, îți este de folos și pentru a extinde aria de persoane cunoscute și astfel, vei putea să te dezvolți și să vezi că uneori persoanele îți pot fi de ajutor, nu doar pe rolul care îl au în companie, ci și pe un altul ce poate fi văzut până în acel moment ca hobby. Vei vedea că de cele mai multe ori persoana pe care o cauți se află într-un loc total neașteptat.

Așadar, alege să nu mai duci singur lupta cu frământările pe care le ai, ci fă echipă bună cu comunicarea și cu persoanele din jur.

P.S. Pe aceeași Regulă a lui 7 pe care am aflat-o și eu de la Răzvan Căzănescu (link la TBF),  am testat-o în trainingul de recrutare despre care ți-am mai vorbit, tocmai pentru a demonstra că managerii pot obține pe loc cel puțin o recomandare de vânzători (era ceea ce ei căutau). Nu toți au vrut să pună mâna pe telefon, atunci, pe loc. Dar, cei care au făcut-o au obținut ceea ce au căutat: recomandări concrete, cu nume și număr de telefon al persoanelor despre care fie știau că își caută de lucru, fie considerau că ar fi potrivite. Cu minimum de efort și fără bani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CONTACTOLIVIA PODOBEA
HAI SĂ NE CUNOAȘTEMMă găsești on-line
Află mereu informații și sfaturi utileAbonează-te la NEWSLETTER!

Copyright by OLIVIA PODOBEA. All rights reserved.

Made by Your Image

ro_RORO