Ajutor sau dorințe ascunse?

Cât de sinceri suntem cu noi înșine?

Discutam astăzi cu un prieten care îmi spunea că vrea să devină consilier financiar cu scopul de a ajuta oamenii.

Acela a fost momentul când m-am întrebat cât de sinceri suntem noi cu noi înșine atunci când ne propunem să facem anumite acțiuni.

 

Ajutor gratuit în timpul pandemiei

Începutul pandemiei mi-a dat o foarte mare forță să ofer sesiuni de coaching gratuite. Una după alta, una după alta. Am vrut să fie foarte clar pentru cei cu care am lucrat că nu le ceream nimic în schimb, nici măcar să îmi lase o recenzie pe pagina de Facebook sau pe site-ul meu.  Dacă o fac pentru a ajuta, nu am de ce să aștept sau să cer ceva în schimb.

Cât de sinceri suntem însă atunci când spunem că oferim ceva gratuit pentru că vrem să ajutăm? Pe cine să ajutăm?

 

Conceptul de a oferi ajutor gratuit

Îmi este clar conceptul de a oferi ceva gratuit acum, într-o unitate de timp limitată, cu un conținut limitat. Astfel persoana poate trăi experiența a ceea ce i se poate oferi, dar și experiența creări spațiului potrivit pentru ca apoi să i se ofere mai mult, contra cost.

Nu mai pot însă accepta ideea de a spune că fac ceva gratuit cu titlul de ajutor, dar mai apoi fie să cer, fie să aștept ceva în schimb. Uneori așteptarea este că acel om să îți ceară el să lucreze cu tine mai departe, iar dacă nu o face, tu ești dezamăgit. În mod eronat, evident, pentru că el nu avea de unde să știe ce așteptai. Tu i-ai ofertat gratuitate, i-ai spus că o faci – ca să ajuți. De ce vrei că el să facă un pas mai departe?

De fapt, intenția era să creezi un context în care să fii atât de bun încât omul din fața ta să vrea să lucreze cu tine mai departe și contra unei sume de bani. Dar tu nu spui asta. Tu spui că vrei să ajuți. Te minți singur și te setezi pentru dezamăgire.

E mult mai simplu să spui că oferi o sesiune care nu trebuie plătită pentru a vedea beneficiile. Dacă ele sunt ceea ce tu, clientul, vei simți că ai nevoie vei decide apoi dacă intri într-un demers în care să și plătești pentru ceea ce primești. Mi se pare mult mai autentic.

P.S:  În martie demarez G.R.O.W – programul audio de auto-coaching. Te voi trece timp de 3 luni prin experiențe puternice din care vei înțelege care îți sunt inamicii interiori, cum îi lași să te oprească de la ceea ce îți propui și cum îi poți folosi în schimb pentru a-ți atinge obiectivele sau… asemeni mie, dorințele cu termen limită. Am vândut toate locurile pentru toate lunile în care l-am realizat până acum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CONTACTOLIVIA PODOBEA
HAI SĂ NE CUNOAȘTEMMă găsești on-line
Află mereu informații și sfaturi utileAbonează-te la NEWSLETTER!

Copyright by OLIVIA PODOBEA. All rights reserved.

Made by Your Image

ro_RORO