Obiective, dorințe, soluții

Obiective, dorințe, soluții

La începutul acestui an m-am gândit ca de fiecare dată că eu nu îmi setez obiective. Eu îmi împlinesc dorințe până la o dată anume sau îmi rezolv probleme. Astfel, îmi este mult mai simplu să mă conectez cu ceea ce trebuie să fac.

Ani de zile mi-am setat obiective și pe multe dintre ele nu le-am realizat, iar apoi m-am simțit frustrată. Era felul meu de a mă seta pentru eșec și am încetat să o mai fac. Acum, cum spuneam, mă setez pentru succes și asta este maniera mea de a o face.

 

Întrebări ajutătoare

Sunt doua întrebări la care răspund cu regularitate că să îmi aduc aminte să nu deraiez. Evident că mai deraiez, daca nu aș face-o, aș fi în zona de robot și nici asta nu îmi doresc. Deraiez, dar am un sistem care mă ajută să îmi aprind beculețele și să îmi dau seama că am deraiat.

Din el fac parte și aceste doua întrebări:

  1. Ce 1-3 angajamente alegi să îți iei în următoarele 90 de zile?
  2. Care sunt cele 1-3 ”plase de siguranță” sau ”balustrade” care să te ajute să îți onorezi angajamentele, indiferent de situație?

 

Întrebări și lucruri de reflectat pentru tine
  1. Care sunt/erau angajamentele pe care ți le-ai luat față de tine pentru următoarele 30 de zile? Unul dintre ele era să scriu zilnic și iată că am aici un steguleț roșu pentru că au trecut 2 zile și nu am scris. Tu?
  2. Știi scările. Ne duc și în sus și în jos, dar nu în dreapta sau stânga, pentru că au balustrade. Mă gândesc la dorințele mele sau la provocările pe care vreau să mi le rezolv că la niște scări care să mă ducă la o viață mai împlinită. Tot ceea ce creez profesional are ca scop să creez si mai multă viață, viață bună pentru mine și ai mei. Acolo este vârful pentru mine. Balustradele sunt acele lucruri pe care le includ în programul meu indiferent de vreme, stare, situație etc.

 

a. Rutina mea zilnică – de peste 3 ani îmi încep zilele cu ceea ce numesc ritualul meu și am observat cât de enervant de adevărat este că în lipsa lui, în lipsa clarității și centrării pe care mi le aduce, zilele mele sunt mai puțin productive.

b. Un lucru pe zi – nu mai fac liste pentru a bifa totul de pe ele în fiecare zi. Fac liste ca să nu uit, să prioritizez, dar fiecare zi o centrez în jurul unui singur lucru pe care dacă îl voi face mă voi simți împlinită în acea zi. Și adevărul este că de fiecare dată când fac acel lucru bifez ca făcute și multe altele. Dar o fac cu un sentiment de relaxare și succes deja instalat.

 

Iată un ajutor pe care l-am acceptat:

c. Mă plimb zilnic – singură, cu cineva, cu căștile în urechi sau nu, pe ploaie sau vânt, ies.

d. Scop – aleg ce includ în viața mea nu din frica de a pierde oportunități, ci din dorința de a mă păstra pe drumul meu. Cu același scop în minte renunț la activități, la anumiți oameni, la obiceiuri. E filtrul care îmi arată dacă mă păstrez aproape sau mă depărtez de misiunea mea.

 

Acum e rândul tău.

  1. Care sunt angajamentele tale pentru următoarele 90 de zile?
  2. Cum te asiguri că iți onorezi angajamentele, indiferent de orice ar apărea?

 

Cu drag,

Olivia

 

P.S:  În martie demarez G.R.O.W – programul audio de auto-coaching. Te voi trece timp de 3 luni prin experiențe puternice din care vei înțelege care îți sunt inamicii interiori, cum îi lași să te oprească de la ceea ce îți propui și cum îi poți folosi în schimb pentru a-ți atinge obiectivele sau… asemeni mie, dorințele cu termen limită. Am vândut toate locurile pentru toate lunile în care l-am realizat până acum.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CONTACTOLIVIA PODOBEA
HAI SĂ NE CUNOAȘTEMMă găsești on-line
Află mereu informații și sfaturi utileAbonează-te la NEWSLETTER!

Copyright by OLIVIA PODOBEA. All rights reserved.

Made by Your Image

ro_RORO