Nevoi emoționale vs. Productivitate

Productivitate

Uneori, productivitatea este văzută ca obiectivul final sau ca un premiu și mai mare îndeplinirea sarcinilor. Toată lumea vrea să fie productivă și să lucreze fără a lua pauze, dar de cele mai multe ori vedem acest lucru ca pe un lucru imposibil de făcut.

De fapt, nu este atât de greu să fii productiv/ă. Secretul stă într-un pic (mai mult) de dezvoltare personală și înțelegere de sine.

Pentru a fi productiv/ă trebuie să ai o anumită mentalitate. Dar, de obicei, dacă îți spui „Acum mă așez la birou și lucrez 1 oră fără întreruperi” … te vei plictisi sau vei obosi după doar câteva minute. Și te întrebi mereu de ce nu te poți concentra sau de ce nu poți lucra organizat.

Răspunsul este simplu: uiți de nevoile tale emoționale.

 

Nevoi emoționale

Cheia productivității este concentrarea asupra muncii, pe lângă crearea unui spațiu de lucru confortabil care să te motiveze.

Dar cum te-ai putea concentra asupra muncii când trupul și sufletul tău au nevoie de altceva?

În acest moment, vorbesc din experiență. Nu cu mult timp în urmă am trecut printr-o situație stresantă. Eram conștientă de tensiunea care se acumulează în mine: aveam nevoie de odihnă și relaxare, dar eram îngrozitor de îngrijorată că dacă îmi permit să mă relaxez nu voi avea suficient timp pentru a rezolva tot ce trebuia să fac.

Crezi că ai putea lucra productiv atunci când ai nevoie de odihnă? Nici eu!

 

Găsirea echilibrului

În loc să mă forțez și să ”trag de mine” toată ziua am decis să iau o pauză. Am decis să mă relaxez și să îmi dau volumul gândurilor mai încet, astfel încât să-mi pot îndeplini nevoile emoționale.

Abia după aceea am început să lucrez. Și nu o să-ți vină să crezi cât de bine a mers totul!

Data viitoare când te afli într-o astfel de situație alege întotdeauna să te odihnești. Ulterior vei fi mult mai motivat și mai productiv, iar anxietatea ta legată de productivitate va dispărea în cel mai scurt timp!

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CONTACTOLIVIA PODOBEA
HAI SĂ NE CUNOAȘTEMMă găsești on-line
Află mereu informații și sfaturi utileAbonează-te la NEWSLETTER!

Copyright by OLIVIA PODOBEA. All rights reserved.

Made by Your Image

ro_RORO