Lista lucrurilor de evitat

Organizare și liste

Una dintre cele mai simple modalități de a ne organiza este crearea listelor.

Procesul de a face o listă ne ajută să devenim mai organizați, forțându-ne să prioritizăm sarcinile și activitățile pe care le avem de făcut. Un alt lucru minunat despre liste este că acestea ajută la o organizare foarte minimalistă și clară, oferind o structură simplă și logică.

Cu siguranță ai făcut până acum cel puțin câteva liste de-a lungul vieții tale. Deci, vei înțelege când îți voi spune că listele funcționează din cauza sentimentului de împlinire pe care îl avem atunci când tăiem o sarcină de pe listă.

Uneori, atunci când nu ai nicio altă motivație pentru a începe să faci ceea ce trebuie de pe lista ta, ar putea fi suficient să îți setezi ca scop pur și simplu tăierea activității de pe listă. O listă mai scurtă cu siguranță îți dă un sentiment de productivitate mai mare.

Și acest sistem funcționează pentru orice ai de făcut, de la sarcini de lucru, activități casnice, teme sau doar lucruri mici pe care trebuie să ți le amintești pentru a avea o rutină echilibrată, cum ar fi să bei apă sau să iei pauze regulate.

 

Un alt fel de listă

Dar chiar dacă majoritatea listelor sunt menite să ne reamintească sau să ne motiveze să facem lucruri, există o listă specială pe care fiecare dintre noi trebuie să o facă.

Pentru a-ți crea viața pe care ți-o dorești, fără a întâmpina prea multe obstacole în calea ta, trebuie să ai o listă cu lucruri pe care să le eviți cu orice preț.

Acest tip de listă poate deveni ghidul tău în situații dificile. Desigur, trebuie să faci lucruri pentru a evolua. Dar trebuie să știi și când să nu mai faci ceva sau când să eviți o situație. Și această listă va fi ca propriul tău manual pe care îl poți consulta atunci când te afli în dificultate.

Gândește-te la cine vrei să fii – cu tine și cu ceilalți – și gândește-te la ce trebuie să eviți pentru a deveni această persoană. Apoi notează-ți aceste lucruri.

Și dacă ai nevoie de ajutor, nu uita, sunt întotdeauna aici pentru tine!

                  

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HAI SĂ NE CUNOAȘTEMMă găsești on-line
Află mereu informații și sfaturi utileAbonează-te la NEWSLETTER!

    Copyright by OLIVIA PODOBEA. All rights reserved.

    Made by Your Image

    en_USEN